Jump to content

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

  • καταχωρήσεις
    7
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    1.839

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

sy1awm

web_RADIO-MAGAZINE_fairewell_COVER.jpg

Ξεφυλλίζοντας με υπερηφάνεια το πρώτο τεύχος του περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ποτέ δεν θα μπορούσα να διανοηθώ, ότι 22 χρόνια αργότερα θα αναγκαζόμουν να πληκτρολογήσω λέξεις αποχωρισμού...

Κοιτώντας έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου της Ολυμπιακής -αν και το ίδιο ταξίδι το είχα κάνει εκατοντάδες φορές-, αυτή τη φορά, η πτήση του επαναπατρισμού, ένιωθα ότι διαρκούσε όχι ώρες, αλλά αιώνες ! 

Παρόλα αυτά, υπομονετικά και με σχέδια δεκαετιών, περίμενα να επιστρέψω μια για πάντα στην πατρίδα μου, ανυπομονώντας να εκπληρώσω ένα όνειρο ζωής που είχα από μικρό παιδί και να εκδώσω ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ για τους “αυθεντικούς” ραδιόφιλους του είδους και της σύγχρονης τεχνολογίας, ακολουθώντας τα πρότυπα των ξένων εντύπων που θαύμαζα για πολλά χρόνια.

Ένα ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ... που κόντρα σε όλες τις αρνητικές προβλέψεις στο ξεκίνημά του και μετέπειτα στις ανελέητες δυσφημιστικές επιθέσεις που δέχτηκε στη διάρκεια των 22 χρόνων ζωής του, άντεξε... ενώ σε όλη την εκδοτική του διάρκεια, προσωπικά προσπάθησα με μεγάλο οικονομικό κόστος, να το κρατήσω με υψηλές αξίες μέχρι το “τέλος”, αδέσμευτο από πολιτικές και κομματικές του είδους συγκυρίες, με βασικό σκοπό και στόχο να δώσω βήμα και φωνή σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις, αλλά ιδιαίτερα στις αδικημένες φωνές που είχαν για δεκαετίες συστηματικά απομονωθεί, διότι η γνώμη ή οι ιδέες τους ποτέ δεν συνέπλεαν με τη ΦΑΤΡΙΑ του κατεστημένου που “τσιφλίκιζε” επιτακτικά το χώρο, τεμαχίζοντας την “πίτα” κατά το δοκούν, με ειδική μεταχείριση στους προύχοντες, διαιωνίζοντας στο έπακρο ένα άυλο μέλλον, βασισμένο στις επιτακτικές αρχές ενός αυταρχικού καθεστώτος δεκαετιών.   

Προφανώς υπάρχουν πολλοί που θα ισχυριστούν ότι συνέβαλαν στον εκσυχρονισμό του ραδιοερασιτεχνισμού στη χώρα μας (SV), αλλά δυστυχώς υπήρξαν πολλοί περισσότεροι με ονοματεπώνυμο που αντιτάχθηκαν στον εκσυγχρονισμό και μας πολέμησαν μοχθηρά, ξεκινώντας από την πρωτοβουλία του περιοδικού το 1999 για την οργάνωση της ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ με φορέα το Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών, για να ακολουθήσει ο ευεργετικός ΝΟΜΟΣ 2801, που για πρώτη φορά στην ιστορία μας, αναγνώριζε και αποδεχόταν τα ισάξια δικαιώματά μας μέσα στο Δυτικό πολιτισμικό χώρο της ελεύθερης επικοινωνίας. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία μας, που μας δινόταν το δικαίωμα της ελεύθερης κατοχής ραδιο-εξοπλισμού χωρίς να τον δηλώνουμε, όπως επιβάλλεται για την κατοχή κυνηγητικής καραμπίνας !!!... 

Ήταν η πρώτη φορά που ένα νομοσχέδιο, κατοχύρωνε το δικαίωμα σε ραδιοερασιτεχνικές εγκαταστάσεις κεραιών !!!...

Ήταν η πρώτη φορά που δινόταν η ευκαιρία σε νέα διψασμένα 12χρονα παιδιά να συμμετάσχουν νόμιμα στο ραδιοερασιτεχνισμό, χωρίς πρώτα να τα εγκρίνουν οι “θεσμοί” !!!...

και φυσικά, αυτή ήταν και η πρώτη φορά που όλες αυτές οι δημοκρατικές αλλαγές, έθιγαν τα γκρίζα συμφέροντα των “Παροίκων” του ραδιοερασιτεχνισμού που πολέμησαν με νύχια και με δόντια το περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και ταυτόχρονα τον εκσυγχρονισμό μίας αρχαίας, αραχνιασμένης νομοθεσίας, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία του παρελθόντος.

Παρόλα αυτά όμως, ειδικά οι συγκεκριμένοι, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ !

Με την αγάπη και την υποστήριξη των αναγνωστών μας, καταφέραμε για 22 συνεχή χρόνια να ξεπεράσουμε τις ανελέητες επιθέσεις των δημαγωγών μας και εργαζόμενοι σκληρά και με πολύ μεράκι, μαζί με όλους εσάς, το περιοδικό κατάφερε να είναι πάντα στην ώρα του Πανελλαδικά στο περίπτερο της γειτονιάς σας.

Δυστυχώς όμως, αποδείχθηκε ότι ο μεγάλος μας ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, αυτόν που δεν μπορέσαμε τελικά να νικήσουμε, ήταν και είναι, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι επαγγελματίες τα τελευταία (6) χρόνια, η ανύπαρκτη τραπεζική επιχειρηματική υποστήριξη που επέφεραν οι περιορισμοί των Capital Controls και φυσικά το βασικότερο όλων, που είναι η καθημερινή απώλεια του βασικού κορμού των αναγνωστών μας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να “αυτοεξορίστουν” σε άλλα κράτη, προκειμένου να επιβιώσουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και οι οποίοι μέχρι σήμερα αριθμούν σε σύνολο 450 χιλιάδων επιστημόνων !

Αυτοί οι συγκεκριμένοι λόγοι, τελικά κατάφεραν να επισφραγίσουν το τέλος μίας πολύ επιτυχημένης εκδοτικής πορείας και να μας οδηγήσουν αναγκαστικά στο τελευταίο μας ΤΕΥΧΟΣ και -δυστυχώς- στη δακτυλογράφηση και του τελευταίου μου editorial...

Αποχαιρετώ με λύπη και βαθύ συλλογισμό αλλά και με υπέρτατη υπερηφάνεια, μετά από 22 ολόκληρα δημιουργικά ένδοξα χρόνια, τους πιστούς φίλους και υποστηρικτές του περιοδικού και υποκλίνομαι με συναδελφική αγάπη και σεβασμό στους αγαπημένους μου αναγνώστες και συνεργάτες του περιοδικού, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να βιώσουμε όλοι μαζί, ένα υπέροχο όραμα ενός νεαρού επαναπατριζόμενου που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή τους.

Ειλικρινά, εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, ότι τα δημοσιεύματα καθώς και η ύλη των 128 περιοδικών που σας κράτησε συντροφιά για 22 ολόκληρα χρόνια, να συνέβαλε έστω και στο ελάχιστο προς το καλύτερο μέλλον του ραδιοερασιτεχνισμού, της τεχνικής σας ενημέρωσης και πρωτίστως στην καλύτερη κατανόηση των ραδιοτηλεπικοινωνιών.

Γυρνάω σελίδα στην πορεία της ζωής μου και δηλώνω χωρίς ενδοιασμούς, ότι εάν χρειαζόταν θα το ξανάκανα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και ας γνώριζα εκ των προτέρων τη δυσμενή κατάληξη... γιατί πιστεύω ότι η αφοσίωση στην αδέσμευτη ενημέρωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ποτέ να παραφραστεί ως ένα επαγγελματικό “βίτσιο”, παρά μόνο ως μία πραγματική αγάπη και πάθος σε αυτό που καθένας μας μπορεί να αποκαλεί ως “το μεγάλο του Όνειρο” !

Ταπεινά ευχαριστώ άπαντες και εύχομαι ο “επόμενος” να έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τα τυχόν λάθη μου και να πραγματοποιήσει το όνειρό του, κάτω από καλύτερες συνθήκες και ευνοϊκότερες συγκυρίες... 

Σας αποχαιρετώ από το καθιερωμένο μας ραντεβού στα περίπτερα για 22 συνεχή χρόνια χωρίς ΑΝΤΙΟ, γιατί θεωρώ ότι η δραστηριότητα της εταιρείας Action Press δεν σταματά εδώ.

Προετοιμάζουμε να κυκλοφορήσουμε σύντομα, μία νέα σειρά θεματολογίας ειδικών τεχνικών εκδόσεων, καθώς και ειδικά πακέτα προσφορών, τα οποία θα περιλαμβάνουν CD/DVD με τα -ΚΛΑΣΣΙΚΑ πλέον- περιοδικά μας σε ψηφιακή μορφή, σε συνδυασμό με τα τεύχη προηγούμενων ετών σε έντυπη μορφή που έγιναν ανάρπαστα.

Εύχομαι σε όλους σας

Καλές Γιορτές με Υγεία, Ευημερία και Ομόνοια.

Νικόλαος Κασίμης

SV0CY – KD2IR

Δημοσιογράφος - Εκδότης 

περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (1995-2016)

sy1awm

13522023_841572182642781_4394907033182500299_n.jpg

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Νο.126) ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 

Στο τεύχος αυτό, δημοσιεύουμε το Δεύτερο Μέρος της ΣΟΥΠΕΡ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ για ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ !!!

ΑΥΤΟNΟMΗ ΕΝΕΡΓΕΙA ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
Το περιοδικό Ραδιοτηλεπικοινωνίες κυκλοφορεί το καλοκαιρινό τεύχος της χρονιάς, με το Β' και σημαντικότερο Μέρος της ΣΟΥΠΕΡ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ που ξεσήκωσε τους αναγνώστες, προσελκύοντας παράλληλα ακόμη περισσότερους σε μια ιδιαίτερη επανάσταση και αντίδραση ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα ενεργειακά και οικονομικά προβλήματα της σημερινής εποχής.

:) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: 
Ικανοποιημένοι στο έπακρο λοιπόν από τη θετική αντίδραση των αναγνωστών, μπροστά στο θαύμα που ονομάζεται ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, σας παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια τη συνέχεια της πολύ αποδοτικής, ιδιοκατασκευασμένης ανεμογεννήτριας που -ΝΑΙ- μπορεί να σας εξοικονομήσει ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ, ως πηγή αυτόνομης ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι θετικά στην ποιότητα της ζωής σας. 
Αφού παρακολουθήσετε προσεκτικά λοιπόν, βήμα-βήμα, τη συναρμολόγηση της ανεμογεννήτριας, με όλες τις απαραίτητες κατασκευαστικές πληροφορίες και σχεδιαστικές απεικονίσεις, ζήστε κι εσείς μαζί μας την πρώτη δοκιμή και την ανάρτησή της, εμπειρία που αναμφίβολα θα σας προδιαθέσει να πάρετε κι εσείς τη μεγάλη απόφαση για την ολοκλήρωση αυτής της τόσο ιδιαίτερης και αναντικατάστατης κατασκευής !

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΗΧΟΣ: 
Ένα ενδιαφέρον, ιστορικό-αναδρομικό άρθρο σχετικά με την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ του ποιοτικότερου ΗΧΟΥ και πιο συγκεκριμένα μια αντιπαράθεση μεταξύ λυχνίας και τρανζίστορ, που θα σας ταξιδέψει από το χθες μέχρι το σήμερα, μέσα από την πορεία σχεδιασμού και κατασκευής ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ήχου, με πολύτιμες πληροφορίες και βιώματα που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας.

:) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: 
Η τεχνική ανάλυση και ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ελικοειδούς ΚΕΡΑΙΑΣ, με βασικό χαρακτηριστικό την ελλειπτική πόλωση και τη λειτουργία της στην περιοχή των VHF και UHF. Με εύκολο και απλό τρόπο υπολογισμού και κατασκευής καθώς και επεξηγηματικά σχεδιαγράμματα που θα σας βοηθήσουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να το απολαύσετε στο έπακρο !

:) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: 
ΚΕΡΑΙΑΣ ΒΡΑΧΕΩΝ DOUBLE BAZOOKA θα σας αποκαλύψει τα κρυφά χαρίσματα της ομοαξονικής γραμμής, την ευκολία αλλά και την άψογη απόδοση. Μαζί με μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα αναδρομή στο στρατιωτικό παρελθόν και σχεδιαγράμματα, θα κατανοήσετε εύκολα όλο το κατασκευαστικό κομμάτι των αξιόλογων αυτών κεραιών.

:) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: 
Απολαύστε ακόμα μια ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΑΙΑΣ, μέσα από ένα άρθρο που αποκαλύπτει ποια είναι τελικά η πραγματική αντίζηλος των YL... Η κατευθυνόμενη κεραία βραχέων, η beam των φτωχών Maria Maluca, θα αναστατώσει αναμφίβολα και το δικό σας σπίτι ! Πανεύκολη-απλή-οικονομική-αποδοτικότατη-κατάλληλη για Dxing !!!
Γνωρίστε την καλύτερα μέσα από σχέδια, φωτογραφίες, ιστορικές αναφορές και ένα βιωματικό άρθρο... με όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να την αγαπήσετε κι εσείς !!!

ΕΠΙΣΗΣ,ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΣ ΤΕΥΧΟΣ...

► Νέες παραλαβές: DX & ΚΑΡΤΕΣ 
από το Eurobureau του Σ.Ε.Ρ.
► Ραδιοερασιτεχνικά νέα, δρώμενα και εκδηλώσεις...
► Οδοιπορικό από το HamFest Βέροιας 2016...
► Το 3ο Μέρος της νέας εξεταστικής ύλης
κατηγορίας (SV)...
► Αγγελίες Μεταχειρισμένων...

Κυκλοφορεί στα Περίπτερα... Μ Η Ν Τ Ο Χ Α Σ Ε Τ Ε !!!
Δείτε την τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια του περιοδικού στην ΕΡΤ1, κατά τη διάρκεια του EURO 2016 ! ! !

Ευχόμαστε σε όλους μας τους αναγνώστες☼ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ με ξεκούραση και ποιοτικό, ευχάριστο χρόνο και φυσικά... εξοικονόμηση ενέργειας που όλοι μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα, διαβάζοντας προσεκτικά το κύριο άρθρο και πιστεύοντας στις δυνατότητές μας και τη δύναμη του Θεού του Ανέμου !!!

Ραντεβού το Σεπτέμβρη στο ΗΑΜΦΕΣΤ της Λάρισας !!!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ACTION PRESS
ΑΡΤΑΚΗΣ 70-72
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - 171 24
ΤΗΛ: 210-9733445, 212 213 0000
ΦΑΞ: 212 213 0001 
EMAIL: infodesk@actionpress.gr

sy1awm

RD125_webCOVER.jpg

Στο τεύχος αυτό, το περιοδικό μας αντιδρά δυναμικά ενάντια στα οικονομικά και ενεργειακά προβλήματα που όλοι ανεξαρτήτως βιώνουμε με μια ΣΟΥΠΕΡ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΑΥΤΟNΟMΗ ΕΝΕΡΓΕΙA ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
Αφουγκραζόμενοι τις δυσκολίες της εποχής, αποφασίσαμε -πάντα με στόχο την ικανοποίηση των αναγνωστών του- και ξεκινάμε έναιδιαίτερο αφιέρωμα στις εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας, παρουσιάζοντας έξυπνες και εύκολες κατασκευές που κανείς δεν πρέπει να χάσει, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τρόπους ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ σε όσους ενδιαφερθούν να το τολμήσουν !
Εξάλλου... "πενία τέχνας κατεργάζεται" και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λάτρεις των ιδιοκατασκευών είναι οι πρώτοι που πιστεύουν σε αυτό το γνωμικό καθώς και στο ότι όλα είναι δυνατά. 
Αφοσιωθείτε λοιπόν, ώστε με εύκολο και οικονομικό τρόπο να μειωθούν τα υπέρβαρα ενεργειακά έξοδα, χαρίζοντας ταυτόχρονα στον εαυτό σας μια αξιοσημείωτη διαφορά στον τρόπο ζωής αλλά και στην... τσέπη σας !
Σε αυτό το τεύχος, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και την παρουσίαση του Α' Μέρους μιας αποδοτικότατης ιδιοκατασκευασμένης εξ ολοκλήρου Ανεμογεννήτριας η οποία θα μπορεί να τροφοδοτήσει το σταθμό σας ή ακόμα και πολλές ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σας.
Κι επειδή ο τολμών νικά, το περιοδικό μας θα σας δώσει τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να καταφέρετε να τηνκατασκευάσετε βήμα-βήμα, με αναλυτικά σχέδια, επεξηγηματικές φωτογραφίες και έτσι, να χαρακτηρίσετε τον εαυτό σας "απεγκλωβισμένο"... ενεργειακά !  
Και μην ξεχνάτε... κάθε σταθμός (Ε.Α.) χωρίς πηγή αυτόνομης ενέργειας, είναι λειτουργικά ΑΧΡΗΣΤΟΣ !

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΝΗΣ  
Δημοσιεύουμε επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο τεχνογνωσίας που θα δώσει στους αναγνώστες την ευκαιρία να δημιουργήσουν το προσωπικό τους, αυτόνομο Επικοινωνιακό Δίκτυο,'Εξυπνα και Οικονομικά και κατ' αυτόν τον τρόπο, να μειώσουν τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας τους καταπληκτικούς και απολύτως ασφαλείς ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΕΣ PMR/LPD, οι οποίοι, εκτός από επικοινωνία φωνής, υποστηρίζουν και ραδιοερασιτεχνικά προγράμματα μεταφοράς δεδομένων. Γνωρίστε τους και οργανώστε κι εσείς το δικό σας υβριδικό δίκτυο !

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: ΦΟΡΗΤΗ ΒΑΣΗ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΩΝ  
Το κομμάτι των κατασκευών σε αυτό το τεύχος, περιλαμβάνει την αναλυτική παρουσίαση, κατασκευή με οδηγίες και λεπτομερή συναρμολόγηση βήμα-βήμα ενός πλήρως ολοκληρωμένου συγκροτήματος δίμπαντου VHF-UHF σταθμού, για την άμεση μεταφορά και λειτουργία σε έκτακτες επικοινωνιακές ανάγκες. Μια χρήσιμη κατασκευή φορητής βάσης πομποδεκτών, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κατατοπιστικά σχεδιαγράμματα. 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΝΚΑΡΔΑ ΜΕ LED  
Για το σαββατοκύριακο, μια ευχάριστη, εύκολη, απόλυτα σπιτική, αλλά συνάμα χρήσιμη και λαμπερή ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ με ένα ledάκι, πουθα σας κάνει να ξεχωρίζετε με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο που σίγουρα μένει αξέχαστος ! Ενεργοποιήστε φαντασία, κέφι και μεράκι και γίνετε αναγνωρίσιμοι και... φωτεινοί ! 

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΛΗΨΗΣ  
Η παρουσίαση του νέου, οικονομικού Ψηφιακού Δέκτη SDR Play RSP νέας γενιάς, με εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και συνεχή λήψη συχνοτήτων -χωρίς κενά- από 100KHz έως 2GHz, μέσα από ένα ενδιαφέρον άρθρο με ό,τι ακριβώς χρειάζεται προκειμένου να ζήσετε κι εσείς την πολύ ξεχωριστή εμπειρία ακρόασης που ικανοποιεί και ανταμοίβει ! 

ΕΠΙΣΗΣ...  
Για τους "κυνηγούς" των DXCC Calls, δημοσιεύουμε τον πιο πρόσφατο Πίνακας των Σπανιότερων DXCC Χαρακτηριστικών, προσφέροντας σε παλιούς και νέους αναγνώστες ένα φρέσκο ραδιοερασιτεχνικό "ερέθισμα", με συγκεκριμένους "στόχους" καθώς επίσης σε αυτό το τεύχος Πολλά νέα Προϊόντα, Εξεταστική Ύλη, Αγγελίες, Radio Happenings...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΩΡΑ & ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ  
ΜΑΘΕΤΕ με ποιον τρόπο θα κερδίσετε φέτος την ετήσια ΣΥΝΔΡΟΜΗ σας... ΔΩΡΕΑΝ ! 
Και...ακόμα μια ΠΡΟΣΦΟΡΑ που δεν πρέπει να χάσετε:
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ το πακέτο των 20 περιοδικών με όλο το ερωτηματολόγιο με τις σωστές απαντήσεις της νέας εξεταστικής ύλης εισαγωγικού επιπέδου για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη. Από 100 ευρώ κανονική τιμή, ΕΚΠΤΩΣΗ 50%, ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ €50 ΚΑΙ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ !!! 

Από όλους εμάς, πολλές εγκάρδιες ευχές...  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους !  

sy1awm

RD124.jpg

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την άνοιξη και προσπαθώντας να ενσωματωθούμε με την όμορφη αυτή εποχή, σας προτρέπουμε να ξεφυλλίσετε το νέο μας τεύχος και να αφήσετε λίγο στην άκρη έννοιες και προβλήματα της καθημερινότητας...
Σε αυτό το τεύχος, παρουσιάζουμε την “έξυπνη” τεχνολογία, με προϊόντα και εφαρμογές που έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει από το συνηθισμένο και αναμφίβολα θα σας συναρπάσουν, είτε ασχολείστε με το χόμπι των ασύρματων ραδιοτηλεπικοινωνιών, είτε όχι. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η τεχνολογία, η πληροφορική και τα ηλεκτρονικά έχουν παίξει το ρόλο τους και σε αυτό που ονομάζουμε “χρήμα” και μέχρι χθες, απεικονιζόταν μονάχα στη μορφή κερμάτων ή χαρτονομισμάτων. Σήμερα, το ΧΡΗΜΑ γίνεται και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, έχει αξία και “βαπτίζεται” BITCOIN...
Τι γνωρίζετε για τους σύγχρονους “χρυσοθήρες” και πώς μπορεί κάποιος να λάβει μέρος στο παιχίδι της εξόρυξης ; 
Σας παρουσιάζουμε ένα νέο τρόπο συναλλαγών που φαίνεται ότι ήρθε από το... μέλλον και που μέχρι τώρα, λίγοι τολμούν να επιλέξουν !

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Στο χώρο του ραδιοερασιτεχνισμού και των επαγγελματικών ραδιοεπικοινωνιών, η χρήση ψηφιακών διαμορφώσεων για φωνή και μεταφορά δεδομένων, φαίνεται να ανθεί και να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Σας παρουσιάζουμε τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ SDR ΔΕΚΤΗ με ψηφιακές δυνατότητες και αυτοματοποιημένη αποδιαμόρφωση ψηφιακών modes !

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Όπως πάντα, υπάρχουν και σε αυτό το τεύχος οι σελίδες που αφιερώνονται αποκλειστικά στους λάτρεις των ηλεκτρονικών κατασκευών.
 
Μια πολύ απλή κατασκευή, χάρη στην οποία θα απολαύσετε τη σιγουριά της εκπομπής & λήψης, με την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΛΟΥΠΑ για τους 144-146MHz (2m), για την ύπαιθρο και όχι μόνο !

Επιθυμείτε κι εσείς 12 αξιόπιστα Amper/13.8Volt, για την τροφοδοσία των VHF/UHF πομποδεκτών σας αλλά και τους πειραματισμούς σας ;
Αν ναι, ακολουθείστε την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ που σας προτείνουμε πάνω σε προσχεδιασμένη πλακέτα PCB και καλή επιτυχία ! 

Αν προβληματίζεστε με ποιον τρόπο θα προσθέσετε μια επιπλέον κεραία εξ αιτίας οικονομικών και τεχνικών λόγων, τότε, η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΚΕΡΑΙΑΣ 6 ΘΕΣΕΩΝ, ενδεχομένως να προσφέρει και σε εσάς την τέλεια λύση !Ακολουθήστε βήμα-βήμα συμβουλές, οδηγίες, σχέδια και... πρόβλημα ουδέν !

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ
Η παρουσίαση του επαγγελματικού πομποδέκτη TYTERA MD-380 που υποστηρίζει ψηφιακές και αναλογικές επικοινωνίες, θα σας εκπλήξει με τις δυνατότητες που διαθέτει, συνδυάζοντας ποιότητα ήχου και προσιτή τιμή. 

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ:
Στο BUREAU του Συλλόγου Σ.Ε.Ρ., υπάρχουν QSL ΚΑΡΤΕΣ στο όνομά σας που σας έχουν σταλεί από το EUROBUREAU !!!
Εάν δείτε το όνομά σας στις λίστες που δημοσιεύουμε στο παρόν τεύχος... Ελάτε να τις παραλάβετε ! 
Αναλυτικοί Πίνακες Συχνοτήτων για ΑΝΑΜΕΤΟΔΟΤΕΣ - ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ - ΡΑΔΙΟΦΑΡΟΥΣ
Το οδοιπορικό της Χειμερινής Ραδιοσυνάντησης HAMFEST - BAZAAR 2015 από τον Σ.Ρ.Ε.,στο μοναδικό ραντεβού του χειμώνα.
Όλες οι πραγματικές ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ της νέας ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ για την απόκτηση Ραδιοερασιτεχνικού Πτυχίου, Κατηγορίας 1

sy1awm

radioe.jpg.ee478bdcdaf64983c0bd30d1bab22a1e.jpg

Το πρώτο τεύχος της νέας χρονιάς κυκλοφορεί και εύχεται σε όλους τους φίλους αναγνώστες ό,τι καλύτερο για το 2016, με υγεία, ευτυχία, ευημερία και πολύ καλύτερες ημέρες για τον καθένα ξεχωριστά και φυσικά... για την ταλαιπωρημένη χώρα μας !

Στις πρωτοχρονιάτικες γιορτινές σελίδες του περιοδικού Ραδιοτηλεπικοινωνίες, 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ...

ΔΩΡΟ €80 ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ    για τις εορταστικές σας αγορές ! 
Νέα προϊόντα κάνουν όπως πάντα την εμφάνισή τους ενώ βασικό άρθρο αποτελεί το...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ    -παρουσίαση του Γ' και "φαρμακερού" Μέρους, για τα ΥΠΕΡ-ΟΠΛΑ Κλιματολογικού Ελέγχου HAARP και του πραγματικού σκοπού που κρύβεται στα παρασκήνια αυτού του σχεδίου εφαρμογής πειραμάτων στην ιονόσφαιρα.
Απόρρητα “καυτά” έγγραφα και αποδείξεις βγαίνουν στη δημοσιότητα και έρχονται να κάνουν αναπάντεχες αποκαλύψεις... για τα μάτια σας μόνο !!!

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  
Αφοσιωμένοι και σε αυτό το τεύχος στην έξυπνη και δωρεάν επικοινωνία, παρουσιάζουμε το Β' Μέρος περί Φορητών Πομποδεκτών ελεύθερης χρήσης, PMR RADIO, με όλες τις απαραίτητες τεχνικές αναλύσεις για μια ολοκληρωμένη ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   
Την ανοιχτή επιστολή σχετικά με το νέο προτεινόμενο, Νομοθετικό Πλαίσιο λειτουργίας ραδιοτηλεφώνων CB στην Ελλάδα. 

Κ Α Τ Α Σ Κ Ε Υ Ε Σ  
Μια ιδιαίτερη κατασκευή για τους ρομαντικούς λάτρεις του παραδοσιακού ήχου αποτελεί ο οικονομικός...

ΛΑΜΠΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ Hi-Fi   που παρουσιάζεται σε αυτό το τεύχος και σας προκαλεί να γίνει το πρωτοχρονιάτικο δώρο σας !
Μία εύκολη κατασκευή που αποδίδει πεντακάθαρο παραδοσιακό "λαμπάτο" ήχο, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες και αναλυτικά σχηματικά διαγράμματα που βήμα-βήμα, εύκολα και οικονομικά, θα σας χαρίσουν ένα ανεπανάληπτο άκουσμα γλυκιάς μελωδίας 2 x 25 Watt !

ΚΑΘΕΤΗ ΚΕΡΑΙΑ PMR  Απολαύστε τις γιορτινές ημέρες και κάνετε μια συλλογή από... τα κουτάκια μπύρας, ώστε να κατασκευάσετε μια μοναδική κάθετη, εξωτερική κεραία PMR για τη συχνότητα των 446MHz που με ελάχιστο κόστος, θα “απογειώσει” την εμβέλεια του μικρού σας πομποδέκτη και όλα αυτά... “στην υγειά σας” !!!

Ο ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑΣ   
ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ (!) 
Φέρνουμε στην επιφάνεια τον ιερό πόλεμο της Ράδιο Αρβύλας σχετικά με τις ραδιοερασιτεχνικές εκπομπές από το Άγιον Όρος... γιατί τελικά η αλήθεια δεν κρύβεται και οι αναγνώστες μας έχουν δικαίωμα να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει !

FIELD DAY 2015 - SV67FF  Ο Ετήσιος Ραδιοερασιτεχνικός Διαγωνισμός, με φωτογραφικό υλικό και όλες τις λεπτομέρειες που φανερώνουν την όμορφη πλευρά του χόμπι.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 
Πληροφορίες... “εντός” του πρωτοχρονιάτικου τεύχους μας !

Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΑΓΑΠΗ και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και τη συμβολή σας, ώστε να υποδεχθούμε με ελπίδα το 2016 !!!

sy1awm

images21.PNG.2423c1793fdaa97d86a8c0ed29b1dd24.PNG

Η Κλεπτοκρατία των Δεδομένων και τα εγκατεστημένα κακόβουλα λογισμικά στους σκληρούς δίσκους των Η/Υ
Γράφει η Φιλιώ Καρύδη

Raspberry Pi ®
Όπερ και εγένετο
Όταν μία πρωτότυπη ιδέα ανθίζει... ένα διαφορετικό “φρούτο” γεννιέται !

γράφει ο Νικόλαος Κασίμης SV0CY - KD2IR

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΣΤΟΥΣ 70 ΜΗz=4m

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κράλογλου, SV1JRM

FM STEREO MW LW SW SSB AIRBAND

Γράφει ο Κώστας Δρουγούτης, SV1FKZ

“ΕΔΩ, ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ”

Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας, SV8UM

QSL BURO ΘΕΣΜΟΣ...ή ΜΕΣΟΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ;

του Μάκη Μανωλάτου SV1NK / J43N

sy1awm

images33.jpg.a5ad097a6f8252a1ca881f6dced33720.jpg

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
(ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 3 ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΕΡΑΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΣΤΗΝ AIR BAND)

Ακρόαση
στην AirBand

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ  ΤΕΥΧΟΣ 121 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ/ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Το νέο τεύχος του περιοδικού Ραδιοτηλεπικοινωνίες, κυκλοφορεί και υποδέχεται την άφιξη του φετινού φθινοπώρου, με την ελπίδα να υπερπηδηθούν όλα τα εμπόδια και το επόμενο καλοκαίρι να είναι καλύτερο για όλους, από κάθε άποψη. Αφιερώνει τo φθινοπωρινό του ξεκίνημα κατά κύρια βάση, στις συχνότητες επικοινωνίας AIRBAND, χαρίζοντας στον κάθε αναγνώστη 
5 ολόκληρες σελίδες με αναλυτικούς πίνακες συχνοτήτων των Ελληνικών Αεροδρομίων. Μια πρόσκληση-πρόκληση για όλους, να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο τις επικοινωνίες και την κίνηση των αεροπλάνων.

• Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με αναλυτικές οδηγίες και όλες τις λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς κι εσείς μπορείτε να κατασκευάσετε το Virtual Radar Παρακολούθησης Αεροπορικών Πτήσεων, χρησιμοποιώντας το “θαυματουργό” στικάκι-δέκτη DVB-T.
Όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά για μια επιτυχημένη εξερεύνηση και ακρόαση στον θαυμαστό κόσμο της Airband καθώς και οι καλύτερες, επιλεγμένες ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ για εκείνους που επιθυμούν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα!

Κατασκευάστε μόνοι σας και εύκολα ένα από τα τρία μοντέλα λήψης ADS-B, την COLLINEAR 3 ή 6db ή την κατευθυνόμενη ΚΕΡΑΙΑ YAGI υψηλής απολαβής για τους 1090MHz ώστε να ακούτε τον Πύργο Ελέγχου από μεγάλες αποστάσεις, με εκπληκτικά αποτελέσματα!

Οι ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ αυτού του τεύχους δεν περιορίζονται φυσικά στο χώρο της AirBand! Όπως σε κάθε τεύχος, μέλημά μας είναι η σχεδίαση και υλοποίηση κατασκευών που απευθύνονται σε όλους τους αναγνώστες οι οποίοι αγαπούν την ιδιοκατασκευή...
• Ένας μικροσκοπικός ΠΟΜΠΟΣ CW, ευρείας κάλυψης για τα HF 1-24MHz, θα αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση με ελάχιστο κόστος, αυτό δηλαδή που χρειάζεται ο νέος ραδιοερασιτέχνης για να εκπέμψει στα βραχέα με εκπομπή CW σε QRP Mode.

• AEOLUS-2: Όλη η προετοιμασία κα επιτυχημένη επιχείρηση της 2ης μεγάλης αποστολής στη Στρατόσφαιρα από το Αίολος Team.
2 ώρες, 19 λεπτά και περίπου 250 επαφές από υψόμετρο 34.600 μέτρων!!! Χάρη στη θέληση και το κοινό όραμα, τη συνεργασία και την άμιλλα, η απογείωση του Aeolus-2 έγινε μια πραγματικότητα που παρουσιάζουμε στους αναγνώστες, μέσα από ένα ολοκληρωμένο χρονικό με αναλυτικό φωτογραφικό υλικό. Μια εκπληκτική δραστηριότητα που αναμφίβολα κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον για το χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού...

• Ο Νομικός και Ραδιοερασιτέχνης Κων/νος Τρανσβαλίδης, SV2HPH, αναλύει και επεξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το φλέγον ζήτημα περί... ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ, που αφορά τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες, μέσα από ένα ολοκληρωμένο άρθρο που σίγουρα θα λύσει πολλές απορίες και ερωτήματα.

Επίσης,
• ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για το 13ο AEGEAN VHF CONTEST 2014... 
• ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ... 
• ΝΕΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ... 
• ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ... 

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!!

×
×
  • Create New...