Jump to content
Αναζήτηση σε
 • More options...
Βρείτε αποτελέσματα που ...
Εύρεση αποτελεσμάτων στα ...
Καλώς ορίσατε! Eπισκέπτης!

Ελάτε μαζί μας τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργήσετε θέματα, να απαντήσετε σε υπάρχοντα θέματα, και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορη και εντελώς δωρεάν, έτσι τι περιμένεις;

RFNews

 • καταχωρήσεις
  7
 • σχόλια
  0
 • εμφανίσεις
  1.440

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις που αφορούν την ιστοσελίδα μας RFNews

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

sy1awm

Ενημέρωση Πα.Συ.Χε.Ρα C.B 01/01/2017

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων Citizens Band, Χρόνια Πολλά για τις Άγιες αυτές ημέρες και Καλή  και Ευτυχισμένη Χρονιά σε όλους σας και σε όλο τον κόσμο.

TopMakis.png.a6a0e5eee4aaa35b5c2c4901f2a31a55.png

Το RFNews τώρα και στο Viber
Ακολουθήστε μας στο δημόσιο κανάλι που δημιουργήσαμε στο γνωστό πρόγραμμα επικοινωνίας, με σκοπό την άμεση ενημέρωσή σας...

TopSV1RVP.png

Κατασκευάστε μια LOOP Antenna για τους 14 ΜΗz
Πόσοι και πόσοι από εμάς, δεν λαχτάρησαν την πολύτιμη άδεια «κατοχής και λειτουργίας ραδιοερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου»; μα…. η συντριπτική μας πλειοψηφία!... 

TopMakis.png.a6a0e5eee4aaa35b5c2c4901f2a31a55.png

Radio Skimmers | Μέρος 3/3
Μέχρι στιγμής έχουμε ολοκληρώσει την υλοποίηση ενός συνόλου συστημάτων λογισμικού με τα οποία ανιχνεύουμε, αποθηκεύουμε, επεξεργαζόμαστε και απεικονίζουμε RTTY & PSK spots σε τοπικό επίπεδο. 

TopSV1CDN.png

Αντίο….
Με αυτή την έκφραση συνήθιζα να ξεκινώ τα κείμενά μου στο 5-9report, με αυτή την έκφραση θα ξεκινήσω και σήμερα το τελευταίο μου κείμενο που κανονικά θα έπρεπε να δημοσιευθεί στο τελευταίο τεύχος του 5-9report.

TopMakis.png.a6a0e5eee4aaa35b5c2c4901f2a31a55.png

Radio Skimmers | Μέρος 2/3
Στην προηγούμενη ενότητα ασχοληθήκαμε με τον σχεδιασμό της όλης λύσης, σκιαγραφώντας τις συνδέσεις των διαφορετικών οντοτήτων και μονάδων λογισμικού. Θα συνεχίσουμε με την εγκατάσταση, παραμετροποίηση και χρήση του απαραίτητου λογισμικού στον προσωπικό υπολογιστή.

TopSV1CDN.png

Σκέψεις ενός ραδιοερασιτέχνη!!! vol.2
Τι είναι αυτό που κάνει έναν ραδιοερασιτέχνη να ασχοληθεί με την SSB διαμόρφωση του μικροφώνου του?

TopSV1QFP.png

Διαβάστε την ιστοσελίδα μας

sy1awm

RFNews

Γνωρίστε τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Μέρος 1ο

TopMakis.png

https://rfnews.gr/?p=2934

Upside Down GO Suitcase


TopSV1QFP.png

https://rfnews.gr/?p=2883

Κατασκευή TNC για πομποδέκτες βάσεως, αυτοκινήτων και φορητών

TopMakis.png

https://rfnews.gr/?p=2856


Κεραίες λήψεως για 1.8 – 7 MHZ & Τι είναι ο θόρυβος της μπάντας

TopMakis.png

https://rfnews.gr/?p=2672

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο RFNews

sy1awm

RFNews

Ενημέρωση για το Aegean VHF Contest 2016

TeamADXG001.png

TeamADXG002.png

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή του εκλεκτού φίλου Γιάννη Σουχλερή – SV1EIW, ο οποίος θυσίασε τον πολύτιμο χρόνο του και έκανε ένα, κυριολεκτικά, ολόκληρο ταξίδι, για να  παρευρεθεί στην συνάντηση και να δώσει πολύτιμες οδηγίες, συστάσεις και συμβουλές στους παρευρισκόμενους ραδιοερασιτέχνες.

Μεταξύ καφέ και Donuts, έρχονται οι καλύτερες ιδέες!
Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως είχαμε ανακοινώσει, την Παρασκευή 13/5/2016 στο Public Café στο Σύνταγμα,  έγινε η συνάντηση των ραδιοερασιτεχνών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να οργανωθούν σε ομάδες προκειμένου να «τρέξουν» το AEGEAN VHF CONTEST.

https://rfnews.gr/?p=2779


TopSV1NK.png

Aegean VHF Contest 2016 με… Νεο Band Plan

agc.JPG

Από της 27 Ιανουαρίου 2016 στην Ελλάδα ισχύει το νέο VHF BAND PLAN, όπως αυτό περιγράφεται στο VHF MANAGERS HANDBOOK ver.7. και το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, στο σύνδεσμο: ΕΕΡ

Καλό είναι να εκτυπώσετε αυτές τις σελίδες και να τις συμβουλεύεστε μέχρι να αισθανθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με άνεση τις ζώνες των 6,4,2m και την ζώνη των 70cm. Το AEGEAN CONTEST, αναπροσαρμόζει και επικαιροποιεί τις συχνότητες στις οποίες θα «τρέξει» ο διαγωνισμός σύμφωνα με το Band Plan ver.7. και σας συνιστά να χρησιμοποιήσετε τις VHF και UHF συχνότητες κατά την διάρκεια του διαγωνισμού σεβόμενοι τις ειδικές οδηγίες που αναφέρονται στο νέο Band Plan.

https://rfnews.gr/?p=2819

TopSV1NK.png


Κατασκευή TNC για πομποδέκτες βάσεως, αυτοκινήτων και φορητών

TNC-SV1nk.png

Οι ψηφιακές επικοινωνίες Το AEGEAN VHF CONTEST σχεδόν έφτασε και μεταξύ των mode που θα διαγωνιστούν είναι και τα ψηφιακά mode, για την χρήση των οποίων απαιτούνται συσκευές TNC, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν την ομαλή διαβίβαση των ψηφιακών δεδομένων από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή το Laptop σας, στον πομποδέκτη και το αντίστροφο είναι μια σύγχρονη μορφή ραδιοερασιτεχνικών QSO με μεγάλο ενδιαφέρον. Στις γραμμές που ακολουθούν, θα δείτε ορισμένα αναλυτικά σχέδια με βάση τα οποία μπορείτε να κατασκευάσετε τα δικά σας TNC, ώστε να διαγωνιστείτε στο SSTV, RTTY ή και PSK, κατά την διάρκεια του AEGEAN VHF CONTEST.

Το AEGEAN VHF CONTEST και το περιοδικό RFNEWS.GR υποστηρίζουν τις ψηφιακές επικοινωνίες και τις βραβεύουν.

Εύχομαι σε όλους καλές κατασκευές, καλώς ήλθατε στον κόσμο τον ψηφιακών επικοινωνιών, καλά QSO, και καλά αποτελέσματα στο AEGEAN VHF CONTEST.

https://rfnews.gr/?p=2856

TopSV1NK.png

sy1awm

adg.png

Public Cafe
Καραγιώργη Σερβίας 1
Αθήνα 105 63
Ελλάδα

Αγαπητοί συνάδελφοι γεια σας.

Το AEGEAN VHF CONTEST του 2016, θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου. Το AEGEAN DX GROUP στα πλαίσια της προσπάθειας του για την περαιτέρω αναβάθμιση του διαγωνισμού, καλεί τους Ραδιοερασιτέχνες  που ήδη έχουν εμπειρία στον διαγωνισμό αλλά κυρίως τους νέους και άπειρους αδειούχους συναδέλφους που έχουν ενδοιασμούς για την συμμετοχή τους, σε συνάντηση στο Caféé Public την πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, με σκοπό να οργανώσουμε μικτές ομάδες έμπειρων και άπειρων Ραδιοερασιτεχνών, οι οποίοι θα «τρέξουν» μαζί τον διαγωνισμό.

Στην συνάντηση αυτή μεταξύ καφέ και γλυκού, θα συζητηθούν:

Η επιλογή των τοποθεσιών, η συνεισφορά του καθενός σε υλικό πχ πομποδέκτες V/U φορητοί, mobile, FM ή All mode, κεραίες κάθετες, κατευθυνόμενες εργοστασιακές ή ιδιοκατασκευές και η επιλογή ειδικών διακριτικών.
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία οι παλαιοί Ραδιοερασιτέχνες να βοηθήσουν τους νεότερους, αλλά και οι νεότεροι να αποκτήσουν εμπειρία και να βοηθηθούν από τους παλαιότερους.

Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία στο 6948664493, ή στο sv1nk@hotmail.com.

Πολλά 73 de SV1NK

Μάκης Μανωλάτος

Ένας από το AEGEAN DX GROUP, και σύνδεσμος του στην Αττική.

sy1awm

RFNews

Hellenic Radio Listeners Club & Hellas Radio Club η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

TopSV1NK.png

Η Δευτέρα 11/4/2016 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα, μετά από 41 ολόκληρα χρόνια, χάρη στις προσπάθειες του εκλεκτού φίλου μηχανικού Πληροφορικής Αλέξανδρου Τσουράπα, ιδιοκτήτη και εκδότη του περιοδικού RFNEWS.GR, τρεις παλαιοί φίλοι από τα νεανικά τους χρόνια ...

https://rfnews.gr/?p=2591

CQ Workshop CQ Workshop (CQW) «Κατασκευή Ενεργού Πεδιομέτρου»

Γενική κλήση προς άπαντες!

TopSY1BCC.png
 

Ήρθε η ώρα για το πρώτο CQ Workshop και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Γι’ αυτό σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες (κάτι μου θυμίζει αυτό) και βάλτε τα κολλητήρια στο ρεύμα για να ζεσταίνονται...

https://rfnews.gr/?p=2426

Strela… Το «Βέλος» των βραχέων

TopSV1QFU.png

Κατασκεύαστε ενα ευρυζωνικό δίπολο «BAZOOKA»

Ήταν μέσα της δεκαετίας του 1940, η τότε κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δίνει εντολή στο M.I.T. (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης) ένα από τα μεγαλύτερα και φημισμένα Αμερικανικά πανεπιστήμια τεχνολογικής έρευνας παγκοσμίως, να κατασκευάσει μια κεραία για χρήση ραντάρ

https://rfnews.gr/?p=2385

Τα Σεμινάρια της Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών

TopSV1NK.png

Τελειώνοντας, τον κύκλο της πρώτης ομάδας σεμιναρίων άνοιξε ο εκλεκτός συνάδελφος και Γενικός Γραμματέας της EΕΡ Παναγιώτης Περρωτής SV2FWV εισηγητής του σεμιναρίου με τίτλο: QSL Bureau...

https://rfnews.gr/?p=2383

Τα Νέα του Πα.Συ.Χε.Ρα C.B / Ιανουαρίου-Φεβρουαριου 2016

TopSV1NK.png

Αγαπητοί φίλοι της Citizens Band, γεια σας.

Η πολυαναμενόμενη «διαβούλευση» για το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Citizens Band, έγινε ουσιαστικά κατά την διάρκεια των Εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων...

https://rfnews.gr/?p=2363

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο RFNews

sy1awm

Καλησπέρα φίλοι και αναγνώστες.

TopSY1BCC.png

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω και επισήμως μια πολύ σημαντική συνεργασία του RFNews.gr με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων CB (Πα.Συ.Χε.Ρα.).

PaSiXeRa-OkNo-7-150x150.png

Στην θεματική ενότητα «CB (Citizens Band)» θα βρείτε τα ενδιαφέροντα άρθρα του συλλόγου γύρω από το CB, και στην κατηγορία » Πα.Συ.Χε.Ρα.» θα βρείτε τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου του συλλόγου.

Και τα καλύτερα έρχονται…

Με Εκτίμηση

de SY1BCC

sy1awm

TopSY1BCC.png

Αγαπητοί Συνάδελφοι Ραδιοερασιτέχνες, Ραδιολήπτες, Ραδιοακροατές, C.B-ers αλλά και πάσης φύσεως φίλοι των ερτζιανών, σας καλησπερίζω.

Mε πολλή χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνω ότι το RFNews.gr βρήκε τον φυσικό του χώρο. Ένα χώρο που πλαισιώνεται από ανθρώπους με το ίδιο όραμα, δηλαδή, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και των γνώσεων. Ένα χώρο που μας παρέχει αμέτρητες δυνατότητες κατασκευών, δημιουργικότητας και αυτοδιδασκαλία.

Σύντομα θα έχουμε και την πρώτη ομάδα εργασίας (Work Group), για αυτό μείνετε συντονισμένoi.

thumb_large_2fb671da3a4fcec3d935-150x150.png

Λίγα λόγια για το hackerspace.gr.

Το Hackerspace είναι ένας ανοιχτός χώρος δημιουργικότητας, συνεργασίας, έρευνας, ανάπτυξης και φυσικά μάθησης. Είναι όμως και κάτι περισσότερο από ένας φυσικός χώρος. Είναι μια ενεργή κοινότητα ανθρώπων με ιδέες που πηγάζουν από τη φιλοσοφία του Ελεύθερου Λογισμικού.

Η βασική αξία λειτουργίας του hackerspace είναι πως μοιραζόμαστε τα projects, τον κώδικα, τις ιδέες που παράγουμε μέσα στον χώρο, σε συνεργασία με άλλους. Το moto είναι, εμπνευσμένο από creative commons, «I love to share».

…και τα καλύτερα έρχονται!!!!

73 de SY1BCC

×
×
 • Create New...