Jump to content
  • καταχωρήσεις
    9
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    857

Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε)

sy1awm

415 εμφανίσεις

grc.png.8d0f3fb73660d44055877fdb9e5b9dae.png

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (ΣΡΕ - www.grc.gr ) δημιουργήθηκε το 1995 και είναι πανελλήνιο, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ενδιαφέρεται για τη διάδοση του ραδιοερασιτεχνισμού και την αναβάθμιση της τεχνολογίας των ραδιοεπικοινωνιών.
Επιπλέον, δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση νέων τεχνολογιών στην εγκατάσταση δικτύων ραδιοεπικοινωνίας ως προσφορά στα μέλη του και στο κοινωνικό σύνολο σε ειδικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Ο ΣΡΕ από την ίδρυσή του, εξαπλώνει τις τεχνολογίες PACKET και APRS (ψηφιακές μορφές επικοινωνίας). To APRS μαζί με την τεχνολογία GPS, το Internet και τους πομποδέκτες επιτρέπει στους ραδιοερασιτέχνες να επικοινωνούν με όλο το κόσμο μέσω ψηφιακών δικτύων επικοινωνίας, ανταλλάσσοντας γραπτά μηνύματα σαν τα SMS, αλλά και να βλέπουν πλήθος χρήσιμες πληροφορίες για τους συναδέλφους τους ή τον καιρό, πάνω σε ψηφιακό χάρτη στο PC τους.
Τον Νοέμβριο του 2003 ο ΣΡΕ δημιούργησε το πρώτο ραδιοερασιτεχνικό VORTAL και Forum στην Ελλάδα (Ham Wireless Networks, www.hwn.gr)
O Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος [Σ.Ρ.Ε.] δημιουργήθηκε το 1995 [1996 η έναρξη] μετά από την ανάγκη μεγάλου αριθμού ραδιοερασιτεχνών να ξεφύγουν από τα κατεστημένα που επικρατούσαν την τότε εποχή και να δημιουργήσουν ένα σύλλογο με σύγχρονο πρόσωπο και όραμα, ο οποίος σέβεται και εκτιμά τις συνηθισμένες μεθόδους ραδιοερασιτεχνικής επικοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα στρέφεται, ακολουθεί και υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες και εξελίξεις, έτσι ώστε αυτό το hobby και κοινωνικό αγαθό να μην πεθαίνει ποτέ, αλλά αντιθέτως να είναι σύμφωνο με τα σημεία των καιρών και των τεχνολογικών εξελίξεων.
Από το 1995 μέχρι σήμερα ο Σ.Ρ.Ε. μαζί με τους συνεργαζόμενους ανά την Ελλάδα τοπικούς συλλόγους, κατέχει ένα σωρό πρωτιές και καινοτομίες, πρωτιές που τον κάνουν να ξεχωρίζει με διαφορά σε σχέση με άλλους, κυρίως γιατί για εμάς το κάθε μας μέλος είναι και ένας ξεχωριστός άνθρωπος τον οποίο σεβόμαστε, ενθαρρύνουμε, υποστηρίζουμε και εκτιμούμε, και για αυτό τα μέλη μας και οι υποστηρικτές μας ανέρχονται σε εκατοντάδες ανά την Ελλάδα και όχι μόνο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο μέσος όρος ηλικίας των μελών του Σ.Ρ.Ε. είναι κάτω των 35 ετών και πως τα μέλη του αυτά κάθε αυτά απαρτίζονται από ανθρώπους που έχουν να κάνουν άμεσα η έμμεσα με τις νέες τεχνολογίες, αυτή άλλωστε είναι και η κινητήριος δύναμη του Σ.Ρ.Ε., οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι με ανοιχτές αντιλήψεις και θέληση για πρόοδο.
Το 2003 ο Σ.Ρ.Ε. δημιούργησε το ΠΡΩΤΟ Ραδιοερασιτεχνικό Site και Vortal στην Ελλάδα, το www.hwn.gr [Ham Wireless Networks] δίνοντας οριστικά τέλος με αυτό το τρόπο τις παλιές αντιλήψεις που κάποιοι ήθελαν - και δυστυχώς θέλουν ακόμα- να επικρατούν.
Το www.hwn.gr σηματοδοτεί τη νέα εποχή στο Ραδιοερασιτεχνισμό μιας και εκτός από ένας κοινός τόπος συνάντησης για τους έλληνες Ραδιοερασιτέχνες και όχι μόνο, είναι και ένας χώρος που δίνει την ελευθερία στα εγγεγραμμένα μέλη του Site να εκφράζουν τις απόψεις τους για τον Ραδιοερασιτεχνισμό χωρίς λογοκρισία και περιορισμό, άλλωστε το www.hwn.gr αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα φιλικότητας και δημοκρατίας, του ανθρώπου, του λόγου και της σκέψης.
Το www.hwn.gr είναι μια ιδέα που με ηθική ικανοποίηση υιοθετήθηκε και κατανοήθηκε από πάρα πολλούς κυρίως γιατί είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος γραπτής έκφρασης ιδεών και απόψεων και εκτός αυτού το www.hwn.gr αποτελεί σήμερα σημείο αιχμής και αναφοράς των Ραδιοερασιτεχνικών εξελίξεων στην Ελλάδα ασχέτως αν αυτή η ιδέα αντιγράφεται πλέον και από άλλους.
Τέλος, ο Σ.Ρ.Ε. είναι δημιουργός του Πρώτου Πανελλαδικού Δικτύου Επικοινωνίας Φωνής VHF/UHF.

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ενδιαφέρεται για τη διάδοση του ραδιοερασιτεχνισμού, την προαγωγή των συμφερόντων της υπηρεσίας ραδ/χνη, τον πειραματισμό καθώς και την αναβάθμιση της τεχνικής των ραδιοεπικοινωνιών, εγκατάσταση δικτύων ραδιοεπικοινωνίας ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (Σεισμοί, Δασικές Πυρκαγιές, Πλημμύρες, Ακραία καιρικά φαινόμενα, κλπ).

Σαν μέλη του γράφονται οι πάντες που ενδιαφέρονται για τον Ραδιοερασιτεχνισμό χωρίς περιορισμούς.

Το σωματείο διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) που εκλέγεται ανά τριετία.

Τα γραφεία είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα 19.00 με 21.00. Τα μαθήματα για την απόκτηση του Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη  γίνονται κάθε Παρασκευή  από  τις 18:00.

Για την εγγραφή σας καταβάλετε το μικρό ποσό των 25 ευρώ και η ετήσια συνδρομή για τα δόκιμα μέλη, απο 1/1/2009 ανέρχεται στα 25 ευρώ, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό και την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης τον Μάρτιο του 2008.

Αυτό το  ελάχιστο ετήσιο ποσό  διατίθεται για τα  λειτουργικά έξοδα του συλλόγου, για την γραμματειακή υποστήριξη και  την συντήρηση των  μηχανημάτων της τεχνικής υποδομής σε όλη  την επικράτεια.

Ο  Σύλλογος από το  1996  με  τα  μαθήματα  που  κάνει  έχει  βγάλει  πολλούς και  άξιους  ραδιοερασιτέχνες (ως προσφορά  στο κοινωνικό σύνολο). Ο σύλλογος διαθέτει για όλους τους Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες δίκτυο ραδιοεπικοινωνίας (Αναμεταδότες - επαναλήπτες) καθώς και δίκτυο  aprs.  

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Γραφεία:  ΣΤΡ. ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 7 - ΤΚ: 15234 -ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΘΗΝΑ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Τ.Θ. 51055 - ΤΚ: 14510 - ΚΗΦΙΣΙΑ -  ΑΘΗΝΑ

Τηλέφωνα: 2130.297.188  -  2130.400.000
Ωρες Συλλόγου,
κάθε Δευτέρα 19.00-21.00
Φάξ: 210.61.29.469    Κινητό: 6932.701.104
Ταχ. Διεύθυνση:  ΤΘ: 51055 - ΤΚ: 14510 - ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΘΗΝΑ
e-mail:  sv1grc@grc.gr      sz1grc@grc.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βασ. Κωνσταντίνου (Πλ. Ελευθερίας), εντός της αίθουσας INFO του Δήμου
Κρωπίας (Σε εξέλιξη αλλαγής σημείου φιλοξενίας)
ώρες γραφείου,
κάθε Παρασκευή 19.00 έως 21.00
e-mail: gr.sre@grc.gr0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Eπισκέπτης
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×